امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق ستارگان

تحقیق ستارگان دسته: جغرافیا
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 18 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 23

كهكشان ستارگانی كه خورشید ما بدان تعلق دارد فقط یكی از كهكشانهایی است كه در آسمان وجود دارد تعداد ستارگان قسمتی از آسمان در ناحیه ی شمالی آن از تعداد دانه های شن بر روی تمام كره ی زمین بیشتر است با این تصور شاید فرض تمام ستارگان آسمان با دوره زندگی های متفاوت برای ما سخت باشد

قیمت فایل فقط 24,700 تومان

خرید

آیا تاكنون به زندگی ستارگان این چشمك زنهای درخشان كوچك آسمان اندیشیده اید و در این نعمت بی كران آسمان كنجكاو شده اید. با كمی دقت و اندكی نظر درمی یابیم كه این پارچه ی سیاه علاوه بر نقطه های ریز نقره ای رنگ عجایب بسیار شگفت دیگری در آن نیز وجود دارد كه هنوز چشم بشر به نیمی از آن نیز باز نشده است.

اكنون در ادبیات آسمانی نگاهی بر پهنه ی این عرش باعظمت می كنیم:

آسمانی بود بی ستاره و خامـوش كه صـدها سال از غـروب پرنورترین سـتارگانـش می گذشت. گهگاه گذر تك شهابی تیرگی بی رحمانه ی آن را می زدود اما درخش كوتاهش عطش تشنگان نور را برطرف نمی كرد تا اینكه در مرتعی بی زمان و زمانی بی عدد و عددی در مكان نامعلوم نقطه ای از نور را در اوج بزرگی آفرید قرنها بود كه اجرام سرگردان آسمان خورشیدی را نمی یافتند تا گرداگردش حلقه زنند و منظومه ای را پدید آورند كه سرچشمه های حیات در گوشه ای از آن پدیدار گردد سرانجام انتظارها به پایان رسید و در وقت و زمانی نامعلوم خورشیدی طلوع كرد بس درخشان گویی قصد داشت با پرتوافشانی خود حتی تاریكی های گذشته ی این گوشه از آسمان را برطرف سازد. سیارات حیران عضو گم گشته و از هم گسیخته خود را یافته بودند.

منظومه ای نورانی شكل گرفت جاذبه ی خورشید چنان بود كه سیارات بسیار دوردست را نیز به سوی خود فرامی خواند و این بود كه ناحیه ای وصف نشدنی در گوشه ای از آسمان پهناور پدید آمد. هیچ بشری تاكنون نتوانسته است راز آفرینش آسمان به این بزرگی را كشف كند اجرام بسیار زیاد در آسمان تاكنون برای كسـی قابل شمارش نبوده است اما عده ای از اندیشمندان با تفكر و مطالعه توانسته اند اندوخته های اندكی را در این باره كشف كنند چگونگی پیدایش جهان به وسیله ی انفجار بزرگ، تا كنون در این باره شاید مطالبی را شنیده باشیم اما هنوز یك نظریه ی قوی و پای بند و قانونی در این باره نداریم. در آسمان بیلیونها ستاره وجود دارد كه خورشـید حتی جزء كوچكترین ستارگان هم محسوب نمی شدند ستارگانی در آسمان به نام غول های سرخ وجود دارند كه شاید میلیون ها خورشید را در دل خود جای دهند.

كهكشان ستارگانی كه خورشید ما بدان تعلق دارد فقط یكی از كهكشانهایی است كه در آسمان وجود دارد تعداد ستارگان قسمتی از آسمان در ناحیه ی شمالی آن از تعداد دانه های شن بر روی تمام كره ی زمین بیشتر است با این تصور شاید فرض تمام ستارگان آسمان با دوره زندگی های متفاوت برای ما سخت باشد.

خداوند در قرآن كریم در سـوره ی جانـیته می فرمایند: بدون شك در آسمان ها نشانه های عجیب و فراوانی است برای آنان كه اهل یقین و ایمانند.

در نگاهی گذرا به دوره ی زندگی یك ستاره شاهد شباهت هایی از آن به دوره ی زندگی یك انسان هستیم با این تفاوت كه دوره ی زندگی یك انسان در حدود چندین سال است اما دوره ی زندگی ستاره در حدود چند میلیـارد سـال است و در بعضی موارد حتی بیشتر اما یك ستاره هم مانند یك انسان متولد می شود دوره ی زندگی نوباوگی را پشت سر می گذارد بعد دچار بحرانی در خود می شود كه بلوغ نام دارد بعد به سنین بالا می رود و بعد از آن به سال های آخر زندگی كه شاید در این مرحله میلیاردها سال از زمان گذشته باشد می رسد.

یك ستاره برای به وجود آمدن و متولد شدن با حركت هایی جزئی در یك سحابی به وجود می آید (سحابی ابر عظیمی از گاز و غبار است كه بسیار رقیق است و دمای آن كم است) حركت هایی جزئی در سحابی موجب تراكم های موضعی ماده می شود. نیروهای گرانشی بسیار زیاد كمك به تجمع ماده در نواحی متراكم سحابی می شوند كه این در واقع پیش زمینه ای برای تولد یك ستاره است كه جرم این مواد هنوز در ابتدا در حدود (یك بیلیون بیلیون بیلیون است) بدین ترتیب بعد از مدتی شاید در حدود 10 بیلیون سال طول بكشد كه ستاره ای زاده شود. بعد از آن ستاره در مرحله ی نوباوگی تحت تأثیر نیروی گرانشی منقبض می شود و انرژی پتانسیل مكانیكی موجود در خود را به گرمای بسیار زیاد تبدیل می كند در این حالت جرم ستاره و بزرگی آن كه در حدود تریلیونها كیلومتر بود به چند صد كیلومتر كاهش می یابد و می توان گفت فشار در مركز آن از صفر به چندین هزار میلیون افزایش می یابد بعد از این مراحل ستاره تقریباً به دوران بلوغ خود نزدیك می شود كه ستاره در این دوران از نظر علمی بر روی رشته ی اصلی جدول هرتسپرونگ رسیده است در این مرحله ستاره از نظر ساختاری تغییراتی را در خود انجام می دهد ولی در كل در این مرحله وضعیت زندگی ستاره خوب است بعد از بیـلیونها سال سـتاره وارد دوره ی دیگـری می شود كه به آن غول های سرخ می گویند هنگامی كه ستاره به این مرحله می رسد وارد سنین بالا شده است در این مرحله دما در بیرون قسمت مركزی به اندازه ای می شود كه تبدیل هیدروژن به هلیوم امكان پذیر می شود و هم چنین لایـه های خارجی ستاره منبـسط می شوند و ستاره تبدیل به یك غول می شود و همچنین دمای سطحی كاهش می یابد و ستاره بسته به جرمش به غول و یا ابر غول سرخ تبدیل می شود برای ستاره ای مانند ستاره ی ما یعنی خورشید بیلیونها سال این وضعیت پیش بینی شده است بعد از این مرحله ستاره سنش زیادتر هم می شود در این مرحله هسته ی هلیومی ستاره هم زمان با انبساط قسمت های خارجی منقبض می شود و دمایش افزایش می یابد و در دمای 100 میلیون درجه واكنش جدیدی آغاز می شود و مسیر زندگی تغییر می كند در این مرحله كه مرحله ی آخر یك زندگی برای ستاره است اگر یك ستاره جرمش كمتر از 2/1 برابر جرم خورشید باشد ستاره به كوتوله ی سفید تبدیل می شود كه هنگـامی كه یك سـتاره به كـوتوله ی سفـید تبـدیل می شود می گویند عاقبت خوبی داشته و و وضعیت خوبی به دست آورده است اما اگر جرم ستاره بیش از 2/1 برابر خورشید باشد ستاره بخش بزرگی از جرم خود را به فـضا پـرتاب می كند و به این ترتیب موجب به وجود آمدن سحابی ابر نواختری می شود و بعد تبدیل به یك ستاره ی نوترنی یا سیاه چاله می شود كه این عاقبت و پایان خوشی برای زندگی چند میلیارد میلیارد ساله ی یك ستاره نیست برای ستاره ی نورانی منظومه ی ما عاقبت خوش و تبدیل شدن آن به كوتوله ی سفید پیش بینی شده است.

قیمت فایل فقط 24,700 تومان

خرید

برچسب ها : کهکشان , ستارگان , کهکشانهایی آسمان , تعداد ستارگان , آسمان در ناحیه ی شمالی , کره ی زمین , تمام ستارگان آسمان

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر